Kehittyvä Hamina –yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää Haminan elävyyttä ja viihtyisyyttä sekä toimia yritysten ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksien kehittäjänä.

Memoni-projekti

Monikulttuurinen muisti 2016 - 2019

Neuvontapuhelin, katso liite

MÄLUPROBLEEMID?

Проблемы с памятью?

MEMORY PROBLEMS?

Lue koko juttu

Ohjaamo Hamina avautuu!

Ohjaamo Hamina on uusi alle 30-vuotiaiden palvelupiste.  Ohjaamo Haminan löydät Isoympyräkadulta, puistoa vastapäätä.
Katso liitteestä avajaisviikon tapahtumat!

Lue koko juttu

Flamingo ry - tavoitteellista tanssia

Pienen tanssisalin täyttää rytmikäs musiikki, jota säestää tanssinopettajan, Anna Khamitovan, napakat ohjeet. Toistakymmentä pientä ja vähän vanhempaa tyttöä harjoittelee hyppytanssia. Anna seuraa herkeämättä tyttöjen suoritusta, laittaa musiikin välillä poikki ja tarkentaa ohjeistusta. Pokaalit ja diplomit salin seinustalla kertovat tavoitteellisesta harrastamisesta. Kun tunti päättyy, vanhemmat tytöt jäävät vielä saliin: Flamingo ry:n tanssiryhmä Surprise tähtää helmikuiseen Best Dancer in Helsinki -kilpailuun. Odotukset ovat korkealla: viime vuonna ryhmä voitti oman sarjansa ensimmäisen palkinnon. – Lähdemme hakemaan taas voittoa! huudahtavat tytöt kuin yhdestä suusta ja myöntävät, että tanssi on merkittävä osa elämää. Sitä harrastetaan kolme kertaa viikossa, kaksi tuntia kerrallaan – ja se vaatii hyvää kuntoa. Sopivia rytmejä haetaan muun muassa disco-, hip hop- ja countrymusiikista.

Yhteisöllisyys tukena

Tanssinopettaja-Anna kokee tanssinopetuksen olevan nyt hänen elämäntehtävänsä. Venäjällä Anna työskenteli sirkusartistina sekä show-tanssinopettajana. – Tanssiryhmä keräsi tunnettuutta presidenttiä myöten, kertoo Anna, jonka tytär jatkaa perheen sirkusperinnettä opiskellen sirkusalan perustutkintoa Lahdessa. Ollessaan opettamassa Kotkan jäähallissa taitoluistelijoille koreografiaa ja balettia, Anna oli tutustunut myös muihin maahanmuuttajataustaisiin naisiin. Kun Anna ilmaisi ajatuksensa tanssinopetuksesta, he tarttuivat yhdessä tuumasta toimeen ja päättivät perustaa tanssiseuran. – Tiesimme, että Anna on hieno opettaja ja tulos on varmasti hyvä, kertoo Julia, yksi tanssijatyttöjen äideistä.  

Nyt Flamingo ry:n tanssisali sijaitsee Haminan keskustassa, Mannerheimintiellä. Tanssinharrastajat koostuvat haminalaisista, kotkalaisista sekä muista lähikunnista tulevista tytöistä. Tyttöjä yhdistää paitsi tanssi, myös kulttuuritausta: ainakin toinen heidän vanhemmistaan on venäläistaustainen. – Mutta tietysti tänne ovat tervetulleita myös suomalaiset! huudahtavat tytöt taas kuorossa. – Mutta ei poikia! he kikattavat iloisesti.

Parasta parrasvaloissa

Esiintymiset ovat tärkeä osa harrastusta ja tytöt toivovatkin kovan harjoittelun vastineeksi paljon esiintymistilaisuuksia.  – Olemme esiintyneet Haminan lisäksi Turussa, Helsingissä ja Kotkassa, tytöt luettelevat innokkaasti. Toiminnan alussa Anna ompeli tyttöjen esiintymisasut, mutta nyt Flamingo ry:llä on pari kolme kuntouttavassa työtoiminnassa tai työharjoittelussa olevaa naista, jotka auttavat pukujen valmistuksessa. He myös avustavat esiintymiskeikoilla pukujen vaihdossa sekä meikkien ja hiusten laitossa. Myös tanssijoitten vanhemmilla on tärkeä rooli toiminnan toteuttamisessa.

Harjoitukset jatkuvat. Tytöt kuuntelevat tarkkaavaisena opettajaansa, jonka he sanovat olevan tiukka, mutta kiva. – Tietysti meillä on myös hauskaa, sanoo Anna. Se on helppo uskoa, sillä tämän tästä salin täyttää tyttöjen spontaanit naurun purskahdukset.

– Myös aikuisille naisille on tarjolla tanssiniloa, vinkkaa Anna. – Zumbaa kaksi kertaa viikossa, tervetuloa!

Teksti: Pia Puheloinen

Lue koko juttu

300 euron kesätyösetelit jaossa!

Kesätyöseteli on tarkoitettu 15 -17 vuotiaan haminalaisen nuoren palkkaamiseen (syntymävuosi 2003 -2001).

Yritys/yhdistys maksaa nuorelle palkkaa 345 € (+ sivukulut) • nuoren työaika on 6 h/pv ja työn kesto 10 päivää (yht. 60 h). 

Katso lisätiedot liitteestä!

Lue koko juttu

Kevätkauden yleiset kielitutkinnot (YKI)

Yleisiä kielitutkintoja voi suorittaa eri puolilla Suomea. Etelä-Kymenlaakson ammattiopistossa, Ekamissa, voit suorittaa yleisten kielitutkintojen suomen kielen keskitason testin. Testi järjestetään viisi kertaa vuodessa.

http://www.ekami.fi/hakijalle/maahanmuuttajille/yki-testi

http://www.oph.fi/koulutus_ja_tutkinnot/kielitutkinnot/yleiset_kielitutkinnot/tutkintopaivat

 

Lue koko juttu

Tule mukaan toimintaamme!

 

Myös yksityishenkilö voi liittyä Kehittyvä Hamina ry:n jäseneksi! Tule mukaan edistämään Hamina elävyyttä ja viihtyisyyttä; uudet ideat ovat tervetulleita – ja tapahtumajärjestelyissä tarvitaan aina apukäsiä! Liittymislomake

Kuva: "Tulipallo"/Viherkuutio/Minna Harju

Lue koko juttu

Liity jäseneksi Kehittyvään Haminaan!

Kehittyvä Hamina ry

Kehittyvä Hamina –yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää Haminan elävyyttä ja viihtyisyyttä sekä toimia yritysten ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksien kehittäjänä.


Ota yhteyttä

Kehittyvä Hamina ry
Mervi Visuri, puheenjohtaja
Puhelin 040 536 1867
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kohti työelämää! -hanke
Pia Puheloinen, hankevetäjä
Puhelin 040 809 5877
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Löydät meidät myös

Tilaa uutiskirje!