Kehittyvä Hamina –yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää Haminan elävyyttä ja viihtyisyyttä sekä toimia yritysten ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksien kehittäjänä.

Fashion Fortress 2017

Fashion Fortress -tapahtuma järjestetään lauantaina 21.10. klo 14 linnoitusravintola Kamussa, Haminan Bastionin salaperäisissä, historiallisissa kasemattiholveissa. Atelier Aleksandran suunnittelema ja toteuttama muotishow järjestetään nyt toistaa kertaa. Yhteistyökumppaneiden kera järjestettävän tapahtuman teemana on ”Muotivirtauksia”; catwalkilla nähdään niin tämän päivän huovutustekniikalla valmistettuja vaatteita kuin historiallisia luomuksiakin. Uutena tuoteryhmänä esitellään tänä vuonna myös päähineitä sekä muita asusteita.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Arpajaiset Pelastakaa Lapset ry:n hyväksi.

Tervetuloa!

Jos haluat hyödyntää runsasjoukkoisen yleisötapahtuman mainostamalla/myymällä omia tuotteitasi, voit varata myyntipöydän 15 euron hintaan. Yhteydenotot: Pia Puheloinen, p. 040 809 5877.

Lue koko juttu

Nyt nettisivut kuntoon & some haltuun!

Vastavalmistunut datanominuorukainen tarjoaa Haminassa ATK-tukea yrityksille ja yksityishenkilöille.

Lue koko juttu

Ystävyyttä, yrittäjyyttä ja yhteistyötä!

Elena Fortuna ja Marina Panteleeva tutustuivat toisiinsa suomen kielikurssilla. Heitä yhdisti paitsi uuden kielen opiskelu, myös ammattitausta: molemmat ovat taloushallinnon ammattilaisia. Ystävyys johti lopulta yhteiseen ajatukseen perustaa erilliset toiminimet, Tili-Fortuna ja Tili-Dimaks, mutta toteuttaa yrittäjyyttä yhteisessä työtilassa. Naisyrittäjien palvelutarjonta kattaa kaikki taloushallinnon työt; kirjanpidon, tilinpäätökset, veroilmoitukset, palkanlaskennan, yrityksen perustamisen.

Elena ja Marina jakavat keskenään paljon muutakin kuin työhuoneen ja sen vuokrakulut.
– Yhdessä tekeminen kehittää molempien ammattitaitoa, jaamme tietoa toisillemme ja pohdimme yhdessä eteen nousevia kysymyksiä, kuvailevat naiset. – Osallistumme myös erilaisiin seminaareihin vuorotellen ja ohjaamme asiakkaita toisillemme, kunkin erityisosaamisen mukaan.

Itäväylä on osoittautunut hyväksi liikepaikaksi.
– Riittävästi parkkipaikkoja, edullinen vuokra, hyvä liikenneyhteydet, he luettelevat.

Myös Hamina asuinpaikkana saa perheellisiltä yrittäjiltä kiitosta. – Lapsiperheen näkökulmasta Hamina on oikein hyvä paikka asua. Lapsille on paljon harrastusmahdollisuuksia ja ympäristö on kaunis, he summaavat.

Palvelutarjontaa yli kuntarajojen

Molempien mielestä yrityksen perustaminen kävi helposti, sillä he saivat runsaasti tukea Cursorin, Rodnikin ja TE-toimiston suunnalta. – Mutta yrityksen kannattava toiminta onkin sitten vaikeampaa, he myöntävät ja viittaavat talousalueen kokoon ja väestörakenteeseen.

Sähköinen viestintä ja digitaalisuus mahdollistavat kuitenkin yritystoiminnan laajemmallakin alueella. Molemmat ovatkin suunnanneet yritystensä tarjontaa yli kuntarajojen: vakituinen asiakaspiiri koostuu oman talousalueen asiakkaiden lisäksi muun muassa helsinkiläisistä, kouvolalaisista ja lappeenrantalaisista yrityksistä.

Kirjanpito on kivaa!

Elenan ja Marinan mielestä taloushallinto on ala, joka muuttuu jatkuvasti ja pysyäkseen ajan tasalla, omaa ammattitaitoa tulee kehittää jatkuvasti – Lainsäädäntö, verotus ja muut viranomaismääräykset muuttuvat tämän tästä.

Tällä hetkellä molemmat suorittavat työn ohessa taloushallinnon ammattitutkintoa KSAOssa, mentorina heillä toimii kotkalainen alan yrittäjä. Pidemmän tähtäimen suunnitelmissa heillä siintää arvostettu KLT-tutkinto.

Työtilan huoneentaulun otsikko julistaa kirjanpidon olevan kivaa. Huoneentauluun on poimittu muutamia keskeisiä hyvän kirjanpidon edellytyksiä, kuten tarkka ja kärsivällinen luonne. Avuista parhaimmalta kuulostaa ”kyky korjata omat ja toisten tekemät virheet” .

 Teksti: Pia Puheloinen

Lue koko juttu

SIMHE-ohjelma

Kansainvälisistä osaajista kasvua ja elinvoimaa!

Suomeen saapuvien korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien aiemmat opinnot ja tutkinnot halutaan tunnistaa ja tunnustaa. 
Tätä varten on maahanmuuttajien avuksi perustettu Supporting Immigrants in Higher Education in Finland (SIMHE) -ohjelma.

Tällä hetkellä SIMHE-palveluita tarjoaa kuusi korkeakoulua Suomessa:

  • Helsingin yliopisto
  • Turun yliopisto
  • Jyväskylän yliopisto
  • Metropolia ammattikorkeakoulu
  • Karelia ammattikorkeakoulu 
  • Oulun ammattikorkeakoulu

https://opintopolku.fi/wp/valintojen-tuki/maahanmuuttajien-koulutus/korkeakoulutus-maahanmuuttajille/

 

Lue koko juttu

Valo on henkilökohtainen kokemus

– jonka asiantuntija voi tehdä vielä paremmaksi

Fredrikinkadulla tehdään perinteistä kivijalkakauppaa. Valo&Tilan avarasta ja viihtyisästä myymälätilasta löytyy runsaan sisä- ja ulkovalaisinvalikoiman lisäksi polttimot ja sähkötarvikkeet sekä sisustustuotteita ja kaunissävyisiä kalkkimaaleja.

– Oikea valaistus korostaa kodin värit, tietää valaistussuunnitteluun erikoistunut yrittäjä Susanna Peri. Hän kuvailee parhaan valaistuksen koostuvan, ei ainoastaan oikeasta valon määrästä vaan myös sopivasta valonväristä. Nyrkkisääntönä hänen mukaansa voidaan pitää, että mitä suurempi valonlähde, sitä kirkkaampi valkoinen. Vastaavasti pieni valo on parhaimmillaan lämpimän keltaisena.

Valolla vaikutetaan ympäristöön ja sen tunnelmaan

Ihmisten ja kotien valaistustarpeet ovat muuttuneet. Nyt haetaan monimuotoisuutta ja säädettävyyttä. Aina ei tarvita siivousvaloa, vaan tunnelmavaloa tai vaikkapa leffavaloa. Kodista saattaa löytyä kattovalaisimien lisäksi pöytä- ja jalkavalaisimia sekä lista- ja vitriinivaloja. Oman lukunsa ovat ohjastuksella toimivat älyvalot, jotka himmenevät ja sammuvat itsestään. – Saman tilan valot tulisivat olla samaa sävyä eli niillä tulisi olla sama Kelvin-luku, Peri vinkkaa. Ison muutoksen kodin valaistukseen voi saada pienelläkin säädöllä, esimerkiksi himmentimillä tai vaihtamalla pelkät valaisimen polttimot tarkoituksenmukaisemmiksi. – Valo luo tunnelmaa, mutta sen tehtävänä on tuoda myös turvallisuutta.

Valaistuksella saa aikaan hyvää – tai huonoa

Vuosien mittaan Perille on tarttunut paljon kokemusta ja tietämystä sähköalasta. – Olen huomannut, että suunnittelijat, toteuttajat ja käyttäjät ajattelevat samasta asiasta kaikki eri tavalla, hän nauraa. Oman liiketoimintansa lisäksi Valo&Tila tekee yhteistyötä Haminan Sähköpalvelun kanssa tarjoten kauttaan sähkösuunnitelmia- ja urakointia. Peri tuli samaisen sähköliikkeen työntekijäksi vuonna 2007. Yrittäjänä hän aloitti samoissa tiloissa vuonna 2015. – Halusin tehdä omannäköistä liiketoimintaa.

Alaansa Peri pitää nousujohdanteisena. – Toki tuleva vuodenaikakin aktivoi asiakkaita, mutta nähtävissä on ollut jo jonkin aikaa myös valaistuksen merkityksen korostuminen.
Syksyn kampanjaan kuuluu valaisinkuvasto, jota lähtee jakeluun peräti 21000 kappaletta. Tarkkaile postia, kehottaa Peri. – Ja poikkea myymälään! Käytännön vinkit tulevat kaupan päälle, hän lupaa.

www.facebook.com/valojatila/

www.valojatila.fi/

Teksti: Pia Puheloinen

Lue koko juttu

Sano se suomeksi!

Ammattikielen osaaminen on osa ammattitaitoa – voimavara tai kompastuskivi työllistymisessä.

Suomenkielenkursseja:

Haminan kansalaisopisto https://www.opistopalvelut.fi/hamina/courses.php?l=fi#pos-1

Jamilahden kansanopisto http://jamilahti.fi/

Ekami http://www.ekami.fi/hae/maahanmuuttajat

Kotkan opisto http://www.kotka.fi/asukkaalle/koulutus_ja_opiskelu/kotkan_opisto/yleiset_kielitutkinnot

Suomen kielen verkko-opintoja https://kotisuomessa.fi/web/site-155213/state-jurdkmbrei/front-page

 

Lue koko juttu

Liity jäseneksi Kehittyvään Haminaan!

Kehittyvä Hamina ry

Kehittyvä Hamina –yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää Haminan elävyyttä ja viihtyisyyttä sekä toimia yritysten ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksien kehittäjänä.


Ota yhteyttä

Kehittyvä Hamina ry
Mervi Visuri, puheenjohtaja
Puhelin 040 536 1867
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kohti työelämää! -hanke
Pia Puheloinen, hankevetäjä
Puhelin 040 809 5877
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Löydät meidät myös

Tilaa uutiskirje!