Kehittyvä Hamina –yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää Haminan elävyyttä ja viihtyisyyttä sekä toimia yritysten ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksien kehittäjänä.

Joulunavaus 2017

Perinteinen Joulunavaus-tapahtuma Haminan torilla perjantaina 1.12. klo 17 ->

Joulupukin johtama kulkue lähtee Ratihuoneelta kohti kauppatoria klo 17, kulkueessa mukana myös joulupukin muori, lumiukko, lumikuningatar, kirjuritonttu sekä joukko junioritonttuja.
Tervetuloa mukaan, tonttulakilla tai ilman, tai vaikkapa pukeutuneena satuhahmoksi!

Torilla tarjotaan musiikkia (Ekami/Kymen Konservatorion opiskelijat), sekä piparia ja mehua (S-Market). 
Kokeile arpaonneasi (Kehittyvä Hamina ry) ja tanssi tonttujen kanssa (Haminan teatteri). 
Ponit odottavat rapsutusta ja ratsastajia - polkuautot pieniä hurjapäitä! Kuiskaa toiveesi joulupukille - kirjuritonttu kirjaa sen muistiin!
Makkaranmyyntiä ja muuta kojumyyntiä! 

Myyntipaikkatiedustelut ja -varaukset
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lue koko juttu

Palkkatukityöllistäminen

Mitä, kuka, missä, milloin, miten, miksi?

Lue koko juttu

Fashion Fortress 2017

Fashion Fortress -tapahtuma järjestetään lauantaina 21.10. klo 14 linnoitusravintola Kamussa, Haminan Bastionin salaperäisissä, historiallisissa kasemattiholveissa. Atelier Aleksandran suunnittelema ja toteuttama muotishow järjestetään nyt toistaa kertaa. Yhteistyökumppaneiden kera järjestettävän tapahtuman teemana on ”Muotivirtauksia”; catwalkilla nähdään niin tämän päivän huovutustekniikalla valmistettuja vaatteita kuin historiallisia luomuksiakin. Uutena tuoteryhmänä esitellään tänä vuonna myös päähineitä sekä muita asusteita.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Arpajaiset Pelastakaa Lapset ry:n hyväksi.

Tervetuloa!

Jos haluat hyödyntää runsasjoukkoisen yleisötapahtuman mainostamalla/myymällä omia tuotteitasi, voit varata myyntipöydän 15 euron hintaan. Yhteydenotot: Pia Puheloinen, p. 040 809 5877.

Lue koko juttu

Nyt nettisivut kuntoon & some haltuun!

Vastavalmistunut datanominuorukainen tarjoaa Haminassa ATK-tukea yrityksille ja yksityishenkilöille.

Lue koko juttu

Ystävyyttä, yrittäjyyttä ja yhteistyötä!

Elena Fortuna ja Marina Panteleeva tutustuivat toisiinsa suomen kielikurssilla. Heitä yhdisti paitsi uuden kielen opiskelu, myös ammattitausta: molemmat ovat taloushallinnon ammattilaisia. Ystävyys johti lopulta yhteiseen ajatukseen perustaa erilliset toiminimet, Tili-Fortuna ja Tili-Dimaks, mutta toteuttaa yrittäjyyttä yhteisessä työtilassa. Naisyrittäjien palvelutarjonta kattaa kaikki taloushallinnon työt; kirjanpidon, tilinpäätökset, veroilmoitukset, palkanlaskennan, yrityksen perustamisen.

Elena ja Marina jakavat keskenään paljon muutakin kuin työhuoneen ja sen vuokrakulut.
– Yhdessä tekeminen kehittää molempien ammattitaitoa, jaamme tietoa toisillemme ja pohdimme yhdessä eteen nousevia kysymyksiä, kuvailevat naiset. – Osallistumme myös erilaisiin seminaareihin vuorotellen ja ohjaamme asiakkaita toisillemme, kunkin erityisosaamisen mukaan.

Itäväylä on osoittautunut hyväksi liikepaikaksi.
– Riittävästi parkkipaikkoja, edullinen vuokra, hyvä liikenneyhteydet, he luettelevat.

Myös Hamina asuinpaikkana saa perheellisiltä yrittäjiltä kiitosta. – Lapsiperheen näkökulmasta Hamina on oikein hyvä paikka asua. Lapsille on paljon harrastusmahdollisuuksia ja ympäristö on kaunis, he summaavat.

Palvelutarjontaa yli kuntarajojen

Molempien mielestä yrityksen perustaminen kävi helposti, sillä he saivat runsaasti tukea Cursorin, Rodnikin ja TE-toimiston suunnalta. – Mutta yrityksen kannattava toiminta onkin sitten vaikeampaa, he myöntävät ja viittaavat talousalueen kokoon ja väestörakenteeseen.

Sähköinen viestintä ja digitaalisuus mahdollistavat kuitenkin yritystoiminnan laajemmallakin alueella. Molemmat ovatkin suunnanneet yritystensä tarjontaa yli kuntarajojen: vakituinen asiakaspiiri koostuu oman talousalueen asiakkaiden lisäksi muun muassa helsinkiläisistä, kouvolalaisista ja lappeenrantalaisista yrityksistä.

Kirjanpito on kivaa!

Elenan ja Marinan mielestä taloushallinto on ala, joka muuttuu jatkuvasti ja pysyäkseen ajan tasalla, omaa ammattitaitoa tulee kehittää jatkuvasti – Lainsäädäntö, verotus ja muut viranomaismääräykset muuttuvat tämän tästä.

Tällä hetkellä molemmat suorittavat työn ohessa taloushallinnon ammattitutkintoa KSAOssa, mentorina heillä toimii kotkalainen alan yrittäjä. Pidemmän tähtäimen suunnitelmissa heillä siintää arvostettu KLT-tutkinto.

Työtilan huoneentaulun otsikko julistaa kirjanpidon olevan kivaa. Huoneentauluun on poimittu muutamia keskeisiä hyvän kirjanpidon edellytyksiä, kuten tarkka ja kärsivällinen luonne. Avuista parhaimmalta kuulostaa ”kyky korjata omat ja toisten tekemät virheet” .

 Teksti: Pia Puheloinen

Lue koko juttu

Liity jäseneksi Kehittyvään Haminaan!

Kehittyvä Hamina ry

Kehittyvä Hamina –yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää Haminan elävyyttä ja viihtyisyyttä sekä toimia yritysten ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksien kehittäjänä.


Ota yhteyttä

Kehittyvä Hamina ry
Mervi Visuri, puheenjohtaja
Puhelin 040 536 1867
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kohti työelämää! -hanke
Pia Puheloinen, hankevetäjä
Puhelin 040 809 5877
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Löydät meidät myös

Tilaa uutiskirje!