Kehittyvä Hamina –yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää Haminan elävyyttä ja viihtyisyyttä sekä toimia yritysten ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksien kehittäjänä.

Hei, Hamina tulee ennen Helsinkiä!

Mol.fi-sivusto on muuttunut. Ohjelman kehittäjät lienevät työllisyysministeriön villin viisauden ohjeistamana asettaneet automaattiseksi työpaikkasijainniksi Helsinki-Tampere-Vantaa akselin. Siinä sitten kirjoitat kerta toisensa jälkeen vaikkapa Hamina-Kotka-Kouvola. Jääkö oma alueesi edes muistiin? No ei jää.

Tilastokeskuksen sivut ne veikeät ovat. Antavat ymmärtää, että Suomalaiset asuvat joko Helsingissä tai jossain muualla. Helsinkiä käytetään verrokkina esimerkiksi vanhojen osakehuoneistojen arvonnousussa, vaikka täällä maakunnissa tulee tosi vähän laskettua elämää sen varaan, miten Eiran yksiöt käyvät kaupaksi.

Poliisi.fi ei enää yllätä. Passin haku on helpointa verkossa, se ilmoittaa. Aloita kohdasta 1. Etsi kuvaamoluettelosta kuvaamo, joka lähettää kuvasi sähköisesti poliisille. Luettelon ensimmäiset 40 kuvaamoa ovat, hmm… Helsingissä. Haminalaiset löytyvät vasta sivulta 8, muun muassa Kyyjärven ja Äänekosken jälkeen.

Kyllä niin tekisi mieli mennä vilauttamaan Suomen karttaa ja opettamaan aakkoset.
Ja ennen kaikkea avartamaan aluepoliittista katsetta ja mieltä.

Teksti: Pia Puheloinen

Sataa - älä tule töihin

Kohta ne taas rynnistävät intoa puhkuen, omaa rahaa haluten ja hamuten. Nimittäin kesätyöntekijät. Kesätyötarinoita on yhtä monta kuin on kesätyöntekijää ja työnantajaa.

Eräs nuori kertoi työnantajan peruneen jatkuvasti työvuoroja huonoihin säihin vedoten. Kesäkauden suunnitellut tienestit menivät pieleen – tosin molemmilta. Yrittäjäriskiä ei kuitenkaan voi kokonaan siirtää nuoren kesätyöntekijän kannettavaksi: kesätyöntekijälläkin on oikeutensa.

Erään työnantajan kertoman mukaan sovittu viikonlopputyösopimus petti jo toisena viikonloppuna: kesätyöntekijä jätti työnantajan pulaan, koska halusi välttämättä lähteä festareille. Sai mennä, mutta ei tarvinnut tulla enää takaisin. Työnantajallakin on oikeutensa.

Onnea kesätyöntekijöille ja -antajille.
Tarvittaessa lukekaa lakia http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19930998.

 

Kahden kauppa - konsultin korvapuusti

Kahden kauppa – konsultin korvapuusti

Työelämäkentällä on useilla aloilla ollut jo pitkään työnantajan markkinat: yhtä avointa työpaikkaa kohden saattaa olla sata hakijaa. Jos sellaisessa tilanteessa onnistuu hakemuksellaan ihmeeseen eli erottautumaan niin, että pääsee työhaastatteluun, kannattaa silti liiallinen nöyryys unohtaa. Vaatimattomuus ei nimittäin kaunista – ainakaan työhaastattelussa; se on tilanne, jossa omia hyviä puolia on tärkeää tuoda esille ja itseä saa huoletta kehua. 

Työnantajataho ulkoistaa usein rekrytointiprosessista ison osan ulkopuoliselle konsultille. Miksi? Kiireeseen vedoten? Omaa osaamattomuuttaan? Itsevarmuuden puutteessa? Epäonnistumisen pelossa? Syyllistämisen kauhussa? Konsultti omii roolin, jossa hän teettää analyysejä ja tenttaa hakijaa – ehkä ymmärtämättä alakohtaisesta substanssista mitään, ehkä tuntematta toimeksiantajansa – kirjoittamatontakin - yritys- ja henkilöstökulttuuria.

Rekrytointiprosessi on joskus epäaito, mutta usein vähintäänkin epätasa-arvoinen: työntekijältä edellytetään joustavuutta. Hyvä, mutta löytyykö sitä joustoa tarvittaessa myös työnantajalta? Työntekijältä edellytetään erityisosaamista. Hyvä, mutta kohtaako palkka vaatimustason? Työntekijältä edellytetään loistavia tiimityötaitoja. Hyvä, mutta huolehtiiko työnantaja puolestaan hyvästä työilmapiiristä?

Seuraavalla kerralla ohita konsultin kiiluva katse, katso työnantajaa suoraan silmiin ja röyhistä rinta rottingille: omaa osaamistaan, kyvykkyyttään ja työntekijäarvontuntoaan voi tuoda esille myös yksinkertaisella vastakysymyksellä: mitä työnantajalla on tarjota sinulle, miksi juuri tämä työpaikka ansaitsee sinut? Tavoite teillä on sama; päätyä parhaaseen valintaan.

Teksti: Pia Puheloinen

 

Työharjoittelija - vitsi, vitsaus vai voimavara?

Ammatillinen koulutus uudistuu vuonna 2018. Oppiminen painottuu yhä enenevissä määrin työpaikalle. Käytännön opetus onnistuu tietysti parhaiten aidossa ympäristössä, mutta matkassa voi olla monta mutkaa: opiskelijan työelämävalmius pitää olla riittävä; työnantajan tehtävänä ei ole käytösalkeiden tai työelämän peruspelisääntöjen opettaminen. Toisaalta, oppijoita on eri tasoisia, joten työpaikkaohjaukselta vaaditaan paljon. Hyvä perehdyttäminen työpaikkaan ja opastaminen työtehtäviin poistaa osaltaan oppimisen esteitä.

Opiskelija ei korvaa vakituista työntekijää, mutta opiskelija voit tuoda työpaikalle uutta; ehkäpä työyhteisöstä on oltu koulunpenkillä viimeksi kaksikymmentä vuotta sitten. Opiskelijakontakti voi olla jatkossa myös voimavara työnantajalle, esimerkiksi sesonkiaikana.

Opiskelija oppii työpaikalla kaikilta, myös asenteista. Työpaikalla täytyy saada tuntea olonsa turvalliseksi ja - tervetulleeksi. Opiskelija kertoo taatusti kokemuksestaan eteenpäin. Niin tekee myös työnantaja. Maine kiirii tänä päivänä nopeammin ja kauemmas kuin koskaan.

Jaa kokemuksesi ja työnantajan näkemyksesi: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Teksti: Pia Puheloinen

 

Antiikin historia vs moderni tulevaisuus

Turistibussi pujottelee liikenteen seassa, opas taruilee mikrofoniin antiikin historiaa eläväksi kuvaksi. Vuosiluvut suhahtelevat kuumuudesta nuupahtaneen turistin korvien ohi. Juuri ennen hetkellistä torkahtamistaan, turisti toivoo oppaalta jotakin nykyhetken tietoa kohdemaasta; ihan näin aikuisten kesken voisi kartutta tietoa, tartuttaa veljeyttä ja lisätä ymmärrystä ympäröivästä maailmasta.

- Oikealla näette rakennuksen, jota kaikki paikalliset vihaavat, opas kailottaa. Bussissa käy utelias kohahdus. Päät kääntyvät katsomaan ikkunasta ulos.

- No, sehän on verotoimisto, painottaa opas hilpeästi ja palaa puheissaan takaisin temppelin raunioille.

Turistilla on kyseisestä turistikohteesta kolme aiempaa, eri vuosikymmenille sijoittuvaa matkakokemusta. Paljon on muuttunut. Rantakadulla törröttää keskeneräiseksi jääneitä hotellirankoja, tyhjät liiketilat mustine ikkunoineen huutavat menneen menestyksen perään. Paikallisten asuttamat talot ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta rankasti rapistuneita. Turisti bongailee kaupungin keskustan hylättyjä huviloita villiintyneine puutarhoineen. Rannalla öljy tuhrii turistin varpaat. Taksikuski jurottaa. 

Suurin muutos on kuitenkin se, että ruutupaperilappusen sijaan, turisti saa - rannalta, ravintolasta, kaupasta ja kampaamosta - jokaisesta maksustaan virallisen näköisen kuitin.

Turisti seuraa hotellin parvekkeelta kadulla pursuavien jäteastioiden välissä kinastelevia kissoja. Hän lähettää muutaman kuvan kotiin saatesanoin ”Aurinko paistaa, viemäri haisee” ja pohtii, miten kalliita ja turhia olivat Euroopan taloustieteilijöiden tasa-arvohakuiset selvitykset: pikakäynti pienellä porukalla olisi selvittänyt asiain tolan oikeammin kuin tuhatsivuinen kirjanpito: jäte- ja viemärijärjestelmän taso korreloi verovihan kanssa. – Suomalaisen populistipoliitikon suoltama sontapuhe tosin haisee ihan yhtä viemäriltä, tuhisee turisti, nappaa konjakinkorvikkeensa, vannoo isänmaallisuutta ja toivottaa hyvää siestaa sisäiselle filosofilleen. – Suomella ei ole antiikin historiaa, mutta sillä on moderni tulevaisuus. 

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2017!

Teksti: Pia Puheloinen

 

Liity jäseneksi Kehittyvään Haminaan!

Kehittyvä Hamina ry

Kehittyvä Hamina –yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää Haminan elävyyttä ja viihtyisyyttä sekä toimia yritysten ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksien kehittäjänä.


Ota yhteyttä

Kehittyvä Hamina ry
Mervi Visuri, puheenjohtaja
Puhelin 040 536 1867
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kohti työelämää! -hanke
Pia Puheloinen, hankevetäjä
Puhelin 040 809 5877
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Löydät meidät myös

Tilaa uutiskirje!