Kehittyvä Hamina –yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää Haminan elävyyttä ja viihtyisyyttä sekä toimia yritysten ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksien kehittäjänä.

Roosan elämässä tapahtuu hyviä asioita

– Vuoden päästä on isot bileet, nauraa kaksoistutkinto-opiskelija Roosa Lenkkeri, 18 v., joka opiskelee parhaillaan lukiossa ja ammattiopistossa; vuoden päässä siintää sekä valkolakki että merkonomin paperit. Opinnot sujuvat hyvin, mutta se ei ole itsestäänselvyys: ysiluokalla opo kehotti Roosaa unohtamaan seiskan keskiarvolla lukion ja suuntaamaan ammattiopistoon. Roosa kuitenkin piti pintansa ja valitsi molemmat. Opinnoissa pärjääminen on kuitenkin edellyttänyt oman opiskelutekniikan kehittämistä. – Jo yläasteella minulla todettiin lukihäiriö, mutta vasta lukiossa löysin oman tapani oppia, kertoo Roosa. – Kirjoitan ensin tiivistelmän, luen sen ääneen ja äänitän puhelimeen, sitten kuuntelen sen ja samalla silmäilen kirjoittamaani. Se on aikaa vievää, mutta tuloksellista, summaa Roosa tyytyväisenä. Hän pitää pärjäämisen kulmakivinä myös omaa asennetta ja hyvää aikatauluttamista. – Mitään ei saa jättää viime tippaan. Kaksoistutkintoa Roosa pitää hyödyllisenä jatko-opintoihin nähden, joka voisi olla kauppatieteet – tai sitten jotain ihan muuta. Yrittäjyys kulkee suvussa ja Roosa haluaisi jatkaa perinnettä. – Yrittäjyydessä kiehtoo riippumattomuus ja itsensä toteuttamisen mahdollisuus. Lisäbonusta on, jos voi vielä tarjota töitä muillekin.

Asiakaskohtaamiset edellyttävät uskallusta

Kesätyökokemusta Roosalla on muun muassa sahalta ja ravintola-alalta. Sahalla hän työskenteli höyläämön ja paketoinnin puolella. Ravintola Kamu tarjosi asiakaspalvelukokemusta. – Kaikki kesätyöt ja TET-jaksot ovat olleet hyviä kokemuksia. Niissä oppii paitsi erilaisia työnkuvia, niin tuntemaan itseään, toteaa Roosa. Hän arvostaa monipuolista työtä ja haluaa olla ihmisten kanssa tekemisissä. Roosa pitääkin vahvuutenaan asiakastyötä: – Uskallan tulla ihmisen luokse. Täksi kesäksi Roosa on hakenut useita eri työpaikkoja Haminan ja Kotkan alueelta. Haminaa Roosa pitää hienona kaupunkina, mutta kavereiden kanssa on pohdittu, onko täällä lopultakaan työllistymismahdollisuuksia. – Jatko-opinnot ja työt vievät varmaankin pois täältä, mutta takaisinkin voisin tulla – ainakin mökkeilemään.

Maailma täynnä mahdollisuuksia

Energinen Roosa vetää yleisurheilukerhoa ja harrastaa jalkapalloa. Oman osansa ottaa myös yhdeksän kuukauden ikäinen vehnäterrieri Viljo. Niin, ja poikaystävä. – Viikonloppuna saan kuulla taas hölmöjä inttijuttuja, nauraa Roosa ja kieltää itse haluavansa armeijan harmaisiin. – Se ei ole minun juttuni, muotoilee Roosa. Nuoren naisen maailma on kuitenkin avoin ja muita juttuja täynnä. Roosa on muun muassa innokas valokuvaaja, eikä ole poissuljettua, etteikö harrastus voisi kantaa pidemmällekin: parhaillaan Roosa rakentaa yhteistyökuviota erään kansainvälisestikin tunnetun yrityksen kanssa. – En aiemmin osannut haaveillakaan sellaisesta. Mutta kun on päättäväinen ja rohkea, niin kaikkea hyvää tapahtuu. 

Roosan ottamia kuvia voi ihailla instagramissa @roosalenkkeriphoto.

 

Teksti: Pia Puheloinen

 

Liity jäseneksi Kehittyvään Haminaan!

Kehittyvä Hamina ry

Kehittyvä Hamina –yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää Haminan elävyyttä ja viihtyisyyttä sekä toimia yritysten ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksien kehittäjänä.


Ota yhteyttä

Kehittyvä Hamina ry
Mervi Visuri, puheenjohtaja
Puhelin 040 536 1867
kehittyvahamina(at)gmail.com

Löydät meidät myös

Tilaa uutiskirje!