Kehittyvä Hamina –yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää Haminan elävyyttä ja viihtyisyyttä sekä toimia yritysten ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksien kehittäjänä.

Kulttuurituntemusta yrittäjän hyödyksi

Haminan Raatihuoneentorilla sijaitsevassa Sisustus Laventeli & Pikku Pepita -liikkeessä soljuu venäjänkielinen puhe: kahdeksan kuukauden työharjoittelun aloittanut Diana palvelee asiakasta omalla äidinkielellään. – Hyvä sattuma, hymyilee yrittäjä Sanna Vapalahti. – Huhuista huolimatta venäläiset asiakkaat eivät haminalaisia kauppoja pyöritä, vaan elinehtomme on oman kaupungin asiakkaat, selventää Vapalahti. Hän myös mainitsee oman asiakaspiirinsä koostuvan enenevissä määrin kotkalaisista ja kouvolalaisista.
Vuonna 2000 Suomeen muuttaneella Dianalla oli Sotšissa oma nahka-alan vaateliike. Edistääkseen työllistymismahdollisuuksiaan, hänen on yhä petrattava suomenkieltään – ja nimenomaan suomenkielisessä työympäristössä. Vapalahti tarjosi tähän mahdollisuuden Ekyt ry:n pyynnöstä. – Eri kieli ja kulttuuri asettavat haasteita, myöntää Vapalahti, mutta kertoo arvostavansa Dianan omatoimisuutta. – Hänellä on myös hyvä vaatteiden materiaalituntemus. Diana puolestaan iloitsee viihtyisästä työympäristöstä. – Pidän muodista, vaatteista ja sisustustavaroista.
Vaikka työharjoittelupaikan tarjoamiseen ei saa taloudellista tukea, ja työharjoittelijan ohjaaminen on aikaa vievää, pitää Vapalahti tilannetta molempia puolia hyödyttävänä. – On ollut itselle opettavaista huomata, miten tärkeää on ohjaamisen selkeys. Tässä on myös mahdollisuus kerätä kulttuurituntemusta, jota voi hyödyntää venäläismatkailijoiden asiakaspalvelussa, tuumaa Vapalahti.
Teksti: Pia Puheloinen

 

Liity jäseneksi Kehittyvään Haminaan!

Kehittyvä Hamina ry

Kehittyvä Hamina –yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää Haminan elävyyttä ja viihtyisyyttä sekä toimia yritysten ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksien kehittäjänä.


Ota yhteyttä

Kehittyvä Hamina ry
Mervi Visuri, puheenjohtaja
Puhelin 040 536 1867
kehittyvahamina(at)gmail.com

Löydät meidät myös

Tilaa uutiskirje!