Skip to main content

Ville Meronen - kauppias sieluaan myöten

Hyvää kannatti odottaa: kaakonkulmalaiset ovat saaneet iloita jo vuoden päivät uudistuneesta K-Supermarket Kanuunasta. Remontti oli mittava paitsi Keskolle, myös iso haaste kauppiaalle ja henkilökunnalle. – Innostuin mahdollisuudesta tuoda kauppa nykyaikaiselle tasolle, kuvailee kauppias Ville Meronen tuloaan Haminaan, jonne kauppiaan taival kävi Taavetin, Myllykosken ja Lappeenrannan kautta. Aikaisemmin kaupanalan kokemusta oli kertynyt jo Nastolassa, Kausalassa, Mikkelissä ja Kouvolassa.
– Jäin suoraan peruskoulun jälkeen alalle, koska se tuntui omalta, kertoo Ville, joka sai jo yrittäjäperheen lapsena kipinän myyntityöhön ja yritteliäisyyteen.

Villen mielestään työ on eniten opettanut tekijäänsä, mutta lisätukea hän on hankkinut koko uransa aikana myös oppisopimuskoulutuksen kautta: – Myyjän ammattitutkinto, ruokamestarin erikoisammattitutkinto, kahden eri ryhmän kauppiaskoulutukset, kaupan esimiehen erikoisammattitutkinto, yrittäjän ammattitutkinto, hän luettelee ja toteaa, ettei kauppias ole valmis koskaan. – Kaupan puolella pitää koko ajan pysytellä ajan hermolla ja keksiä jotain uutta. Myös johtamistaitoja tulee kehittää jatkuvasti. K-Supermarket Kanuunassa on henkilökuntaa pyöreät viisikymmentä. – Vaadin itseltäni paljon ja olen myös vaativa esimies, myöntää Ville. – Mutta pidän myös huolta omistani.

Nopeasti kehittyvä ala

Kaupan ala on hektistä ja kauppiaan työnkuva vaihteleva. Lisäksi kaupassa eletään aina eri vuodenaikaa. Joulunaikaan tehdään juhannusta ja juhannuksen tienoilla tilataan kinkut ja karkit. – Ruoan perusarvot säilyvät aina, mutta asiakkaat odottavat myös elämyksiä ruokapöytään, siksipä uusia ideoita makustellaan jatkuvasti. Asiakaskunnan ostovalmiuksia ei pidä vähätellä; asiakkaat ostavat laatua, kun sitä on saatavilla. Esimerkkinä Ville esittelee Kanuunan upean herkkujuustovalikoimapisteen.
– Vastaavanlaisen tarjonnan perään pitäisi matkustaa Helsinkiin saakka, toteaa Ville ylpeänä.

Uusina palveluina Kanuuna toteuttaa verkkokauppaa, kotiinkuljetusta ja noutopalvelua. Tilaukset voi tehdä joko puhelimitse tai netin kautta.

Paremman palvelun tulos

Remontin jälkeinen vuosi on synnyttänyt parhaan tuloksen koko Kanuunan historiassa. Nykyaikaisten ja avarien tilojen lisäksi Ville pitää ansiona panostusta asiakaspalveluun.
– Myyjiä on saatavilla, kassahenkilökuntaa riittää, taustatyöt hoituvat. Parempi palvelu näkyy asiakastyytyväisyytenä - ja sitä myöten kassavirtana. Myös kauppias itse nähdään usein myymälän puolella; vuorovaikutus asiakkaiden kanssa on oleellinen osa työpäivää.
– Asiakkaiden palaute on tärkeää ja se annetaan mielellään suoraan kauppiaalle.

Villeä on aina ajanut eteenpäin halu kohdata haasteita ja tehdä vaativampaa. Mutta juuri nyt kaikki on kunnossa ja tarkoitus on kehittää jo olemassa olevaa. – Näillä parhailla eväillä jatketaan, sanoo Ville painokkaasti.

Teksti: Pia Puheloinen


Jaa tämä artikkeli