Skip to main content

Kotipizza + Social Burger joint

Jo jokusen vuoden ajan Haminan Kotipizzan yrittäjätiimi on hakenut yritykselleen kasvua lisätoiminnan avulla. – Kun Social Burger joint siirtyi Kotipizza Groupin alle, tuntui tämä parhaalta vaihtoehdolta, kertoo yrittäjä Satu Peltola. Satu on pyörittänyt Haminan Kotipizzaa siskonsa Sini Peltolan kanssa jo vuodesta 2010. Tänä vuonna siskokset saivat uuden kumppanin yrittäjätiimiinsä Sanna Salopaasista.

Social Burger joint asettuu samaan kortteliin Kotipizzan kanssa, avajaisia vietetään vapun tienoilla. Haminassa avattava hampurilaispaikka on ketjun viides, muut sijaitsevat pääkaupunkiseudulla. Konseptin idea on tarjota korkealaatuisia, mutta kohtuuhintaisia hampurilaisia. – Tässä tuodaan premium burgeri kaikkien saataville, kuvailee Satu. – Ja meillä on tosi vahva usko ja luottamus, että tämä tulee toimimaan Haminassa! Yrittäjäkolmikosta jokainen työskentelee jatkossa sekä pizzojen että hampurilaisten parissa, joskin Satu ottaa päävastuun Kotipizzasta, Sini ja Sanna Social Burgerjointista.
– Molemmat paikat ovat yhtä tärkeitä, vakuuttaa Satu.

Työtä ja työpaikkoja

Myös Social Burger joint toimii franschising-periaatteella. Satun kokemus franschisingista on pelkästään positiivinen. – Taustalta löytyy aina tukea, neuvontaa ja koulutusta, markkinointi on yhtenäistä ja suunnitelmallista, muiden yrittäjien kanssa vaihdetaan kuulumisia ja kokemuksia, Satu luettelee.

Uusi toiminta edellyttää myös kouluttautumista. – Onneksi työntekijät ovat olleet talossa jo niin kauan, että hommat hoituvat vaikka koko yrittäjätiimi on koulutuksessa, kiittelee Satu. Kotipizza työllistää yrittäjätiimin lisäksi kolme kokoaikaista työntekijää, hampurilaispaikan myötä rekrytointitarvetta on lisäksi kahdelle kokoaikaiselle työntekijälle. – Onhan tämä jo aika erilaista kuin alussa, jolloin olimme Sinin kanssa vain kahdestaan, Satu pohtii. – Olemme paiskineet kovasti töitä ja myynti on noussut joka vuosi. Myös ketju on mahdollistanut sen sopivilla uudistuksilla ja pysymällä ajan hermolla.

Erilaiset vahvuudet tukevat toisiaan

Satulla ja Sinillä on suurtalouskokkikoulutus, Sannalla kaupallisen alan koulutus. Satu kertoo yrittäjätiimin jäsenten vahvuuksien tukevan toinen toistaan: Satu huolehtii ja tarkkailee, että tuote on konseptin mukainen ja asiakaspalvelu kohdallaan. Sini hallitsee numerot sekä työsuhde- ja verotusasiat. Sanna on digitalisaatio-osaamisellaan vienyt tunnuslukujen seurannan ja työvuorolistojen laatimisen nykyaikaiselle tasolle. – Yhteistä meille on se, että tykkäämme kaikki varsinaisen tuotteen valmistamisesta ja asiakaskohtaamisista, summaa Satu ja nauraa: – Meillä on lisäksi samanlainen, outo huumorintaju.

Teksti: Pia Puheloinen


Jaa tämä artikkeli