Kehittyvä Hamina –yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää Haminan elävyyttä ja viihtyisyyttä sekä toimia yritysten ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksien kehittäjänä.

Yrittäjä, tarjoa työkokeilumahdollisuus!

Kun Riku 20 v. kotiutui armeijasta joulukuussa 2015, hän suuntasi TE-toimistoon työnhakuun. Ennen armeijaa Riku oli suorittanut liiketalouden perustutkinnon. Kun työpaikkaa ei merkonomin papereilla muutaman kuukauden aikana ilmaantunut, hänelle ehdotettiin hakeutumista Rannikkopajojen Seinättömälle pajalle, joka on erikoistunut nuorten yksilölliseen valmentamiseen työelämään. 

Rannikkopajojen yksilövalmentaja Johanna Virtanen otti Rikun asiasta kopin. Hän kartoitti yhdessä Rikun kanssa sellaista työnkuvaa, johon tällä riittäisi mielenkiintoa ja motivaatiota. Riku koki rautakauppa-alan tai vastaavan omakseen, joten Johanna Virtanen otti yhteyttä Haminan Vanha Rautakauppa Oy:n yrittäjään Mika Urpalaiseen. Työkokeilupestin lisäksi toivomuksena oli saada Rikulle töitä myös kesän ajaksi. Rikun tehtäväksi jäi hankkia suositukset aiemmasta työpaikasta.

Itseohjautuvuus on valttia

Urpalainen totesi työhaastattelussa Rikulla olevan potentiaalia selviytyä rautakauppa-alan moninaisesta artikkeli- ja palvelutarjonnasta. – Se varmistui ensimmäisten viikkojen aikana ja kuukauden työkokeilu pidentyi lopulta neljän kuukauden työjaksoon, toteaa Urpalainen tyytyväisenä. – Riku on osoittautunut olevansa hyvin oma-aloitteinen ja ahkera. Hän oppi nopeasti hahmottamaan toimintaympäristön, kiittelee Urpalainen. 

– Viisi sekuntia katselin, sitten tartuin rohkeasti hommiin, muistelee Riku. Hänellä on ollut mahdollisuus tutustua talon kaikkiin osastoihin, mutta pääasiallinen työympäristö hänellä on ollut sisustus- ja työkalupuolella. – Vaikka neuvontaa työkavereiden taholta onkin ollut satavilla, niin Rikun itseohjautuvuus on ollut avain onnistuneeseen työkokeilujaksoon, painottaa Urpalainen. – Asiakaspalvelutilanteen hoitaminen on meillä keskeistä ja se vaatii uskallusta työntekijältä, jolla ei ole vielä kokonaisvaltaista osaamista, sillä asiakas kuitenkin aina odottaa ammattimaista palvelua. 

Työkokeilu kartuttaa ammattitaitoa

Työkokeilun hyvinä puolina molemmat pitävät mahdollisuutta tutustua eri aloihin ja työympäristöihin. Riku kehottaakin kaikkia tarttumaan työkokeilumahdollisuuteen. – Sen avulla saa lisää työkokemusta ja itsevarmuutta. Se on mahdollisuus päästä näyttämään työnantajalle, mihin itsestä on, Riku summaa.  – Hyvin onnistunut työkokeilu on resurssipankki työnantajalle, muotoilee Urpalainen.  – Rekrytointi-tarpeessa ottaisin ensimmäiseksi yhteyttä Rikuun. 
Riku kokee saaneensa työkokeilujaksosta paljon irti; hänelle on kertynyt niin rautakauppa-alan artikkelituntemusta kuin runsaasti asiakaspalvelukokemusta. – Eli ammattitaitoa, sanovat miehet kuin yhdestä suusta.

INFO

Työkokeilu ei maksa työnantajalle mitään, vakuutukset hoidetaan Valtiokonttorin kautta, ja työntekijä itse saa työstään saman ansiosidonnaisen tai kelan päivärahan, kuin hän saisi työttömänä ollessaankin. Tämän lisäksi työkokeilija saa joitakin euroja ylläpitokorvausta, jolla voi kattaa esimerkiksi matkakuluja. Lisätietoja työkokeilusta antaa Seinättömän pajan yksilövalmentajat Johanna Virtanen, p. 044 719 1757, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.., Anne Loikkanen, p. 050 572 4650, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., Hanna Pikkarainen, p. 040 131 7348, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

Teksti: Pia Puheloinen

 

Liity jäseneksi Kehittyvään Haminaan!

Kehittyvä Hamina ry

Kehittyvä Hamina –yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää Haminan elävyyttä ja viihtyisyyttä sekä toimia yritysten ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksien kehittäjänä.


Ota yhteyttä

Kehittyvä Hamina ry
Mervi Visuri, puheenjohtaja
Puhelin 040 536 1867
kehittyvahamina(at)gmail.com

Löydät meidät myös

Tilaa uutiskirje!