Kehittyvä Hamina –yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää Haminan elävyyttä ja viihtyisyyttä sekä toimia yritysten ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksien kehittäjänä.

Kirsi antaa enkelin valon loistaa!

Kirsi on aina ollut kiinnostunut henkisistä asioista. Hän oli selvänäköinen jo lapsena; hän tiesi ja tunsi, että hänellä on oma suojelusenkelinsä. Sillä tiellä hän on yhä – tai oikeastaan siinä jumalvirtauksessa hän yhä kulkee: uniin tulee neuvoja enkeleiltä ja toisaalta hän haluaa jakaa voimaansa ja edistää muiden ihmisten henkisyyden kokemuksia. Kirsi on kartuttanut enkelitietouttaan kirjallisuuden sekä verkko-opintojen kautta. Yhdysvaltojen Californiasta käsin toimiva opettaja, Anu Grace, on ollut tärkeä kanssakulkija ja opastaja. Enkeleiden henkinen kosketus on Kirsille tuttua myös tavallisessa arkipäivässä. Vuonna 2016 perustetun yrityksen nimikin, Kirsin Enkeli Valo, on saatu enkeleiltä. – Nimi resonoi minua, hän sanoo.

Unelma yrittäjyydestä

Opettaja Gracen luotsaama Unelma-yrityskurssi muuttui nimensä mukaisesti Kirsille oman unelmansa yrittäjyydeksi. Kirsin Enkeli Valo tarjoaa henkistä hyvinvointia tukevia Alh-enkelihoitoja, regressiohoitoja ja chakra-hoitoja. Hoitoja toteutetaan niin yksilö- kuin ryhmähoitona kuin myös kaukohoitona, sovittuna ajankohtana. Yrityksen markkinointi tapahtuu facebookilla ja yrityksen verkkosivujen kautta sekä enkeli-iltatapahtumilla. Itselleen voi tilata myös enkelipostia yrityksen verkkosivujen kautta. Kevätvalon myötä Kirsillä on tarkoitus järjestää enkeli-iltoja kerran kuukaudessa, vaihtuvin teemoin. Helmikuussa tehdään aarrekartta ja tietysti myös kohotetaan ihmisten energiatasoja ja opetellaan konkreettisia keinoja, miten saada yhteys omaan suojelusenkeliinsä.

– Tarkoitus on saada ihmisen oma luomisvoima käyttöön, jotta runsaus virtaisi jokaisella elämänalueella, kuvailee Kirsi. Hän näkee yrityksen liiketoiminnallakin olevan hyvät edellytykset. – Elämme aikaa, jolloin ihmisiä herätellään rakkauteen. Kun oppii itsessään näkemään rakkauden, koko maailma paranee. Enkeleillä on siinä tehtävänsä.

Henkinen hyvinvointi tukee fyysistä hyvinvointia

Enkelihoidot on tarkoitettu ihmisille, joilla on ongelmia elämänsä tasapainon kanssa.
–Tarkoitus on, että asiakkaat löytävät avullani itse voimansa ja ne lukot, jotka estävät tasapainon saavuttamisen. Kysymys on rakkaudesta. Se on enkelten viesti meille.
Kirsin mukaan esimerkiksi Saksassa annetaan henkisyyttä tukevia hoitovaihtoehtoja, mutta Suomessa pitäydytään vielä paljolti länsimaisessa lääketieteessä tyyliin ”pilleri parantaa”. Kirsi onkin kohdannut myös epäilijöitä, mutta kunnioittaa heidän mielipiteitään. – En tyrkytä omaa näkemystäni. On monia tapoja pitää huolta itsestä ja muista. Tämä on minun tapani. Luon itse oman elämäni.

Tutustu hoitoihin sekä asiakkaiden palautteisiin Kirsin Enkeli Valon verkkosivuilla www.kirsinenkelivalo.com. Voit myös pyytää tarjouksen hyvinvointitapahtumasta; kutsu ystäväsi mukaan ja viettäkää voimaannuttava hetki enkelten kanssa!

Teksti: Pia Puheloinen

Lue koko juttu

Ville Meronen - kauppias sieluaan myöten

Hyvää kannatti odottaa: kaakonkulmalaiset ovat saaneet iloita jo vuoden päivät uudistuneesta K-Supermarket Kanuunasta. Remontti oli mittava paitsi Keskolle, myös iso haaste kauppiaalle ja henkilökunnalle. – Innostuin mahdollisuudesta tuoda kauppa nykyaikaiselle tasolle, kuvailee kauppias Ville Meronen tuloaan Haminaan, jonne kauppiaan taival kävi Taavetin, Myllykosken ja Lappeenrannan kautta. Aikaisemmin kaupanalan kokemusta oli kertynyt jo Nastolassa, Kausalassa, Mikkelissä ja Kouvolassa.
– Jäin suoraan peruskoulun jälkeen alalle, koska se tuntui omalta, kertoo Ville, joka sai jo yrittäjäperheen lapsena kipinän myyntityöhön ja yritteliäisyyteen.

Villen mielestään työ on eniten opettanut tekijäänsä, mutta lisätukea hän on hankkinut koko uransa aikana myös oppisopimuskoulutuksen kautta: – Myyjän ammattitutkinto, ruokamestarin erikoisammattitutkinto, kahden eri ryhmän kauppiaskoulutukset, kaupan esimiehen erikoisammattitutkinto, yrittäjän ammattitutkinto, hän luettelee ja toteaa, ettei kauppias ole valmis koskaan. – Kaupan puolella pitää koko ajan pysytellä ajan hermolla ja keksiä jotain uutta. Myös johtamistaitoja tulee kehittää jatkuvasti. K-Supermarket Kanuunassa on henkilökuntaa pyöreät viisikymmentä. – Vaadin itseltäni paljon ja olen myös vaativa esimies, myöntää Ville. – Mutta pidän myös huolta omistani.

Nopeasti kehittyvä ala

Kaupan ala on hektistä ja kauppiaan työnkuva vaihteleva. Lisäksi kaupassa eletään aina eri vuodenaikaa. Joulunaikaan tehdään juhannusta ja juhannuksen tienoilla tilataan kinkut ja karkit. – Ruoan perusarvot säilyvät aina, mutta asiakkaat odottavat myös elämyksiä ruokapöytään, siksipä uusia ideoita makustellaan jatkuvasti. Asiakaskunnan ostovalmiuksia ei pidä vähätellä; asiakkaat ostavat laatua, kun sitä on saatavilla. Esimerkkinä Ville esittelee Kanuunan upean herkkujuustovalikoimapisteen.
– Vastaavanlaisen tarjonnan perään pitäisi matkustaa Helsinkiin saakka, toteaa Ville ylpeänä.

Uusina palveluina Kanuuna toteuttaa verkkokauppaa, kotiinkuljetusta ja noutopalvelua. Tilaukset voi tehdä joko puhelimitse tai netin kautta.

Paremman palvelun tulos

Remontin jälkeinen vuosi on synnyttänyt parhaan tuloksen koko Kanuunan historiassa. Nykyaikaisten ja avarien tilojen lisäksi Ville pitää ansiona panostusta asiakaspalveluun.
– Myyjiä on saatavilla, kassahenkilökuntaa riittää, taustatyöt hoituvat. Parempi palvelu näkyy asiakastyytyväisyytenä - ja sitä myöten kassavirtana. Myös kauppias itse nähdään usein myymälän puolella; vuorovaikutus asiakkaiden kanssa on oleellinen osa työpäivää.
– Asiakkaiden palaute on tärkeää ja se annetaan mielellään suoraan kauppiaalle.

Villeä on aina ajanut eteenpäin halu kohdata haasteita ja tehdä vaativampaa. Mutta juuri nyt kaikki on kunnossa ja tarkoitus on kehittää jo olemassa olevaa. – Näillä parhailla eväillä jatketaan, sanoo Ville painokkaasti.

Teksti: Pia Puheloinen

Lue koko juttu

Joulunavaus 23.11. Haminassa

Haminan Kauppatorilla tarjolla jo perinteiseen tapaan jouluista musiikkia, polkuautorata säävarauksella, keppihepparata, paloauto, myynnissä arpoja, kahvia & grillimakkaraa. S-Market tarjoaa piparit ja mehut. Mukana menossa tietenkin myös joulupukki ja kirjuritonttu - kaikki lasten lahjatoiveet kirjataan tarkkaan muistiin. Torilla voit tavata myös muita jouluhamoja, lumiukon ja monia muita iloisia joulunodottajia!

OHJELMA (noin aikataululla)

16:45 kokoonnutaan Raatihuoneella; mukaan lyhtyjä, lamppuja ja iloista mieltä
17:00 kulkue lähtee torille
17:10 Husulan laulumiehet esittävät joululauluja
17:20 Haminan seurakunnan, kaupungin ja KeHan tervehdykset
17:30 Tonttutanssi lapsille
17:35 Haminalaisten valitseman Touhutontun julkaiseminen ja äänestäjän palkitseminen. HUOM! Voittaja saa 100 euron lahjakortin valitsemaansa KeHan jäsenyritykseen.
17:45 Joululauluja
17:55 Lopputanssi ja valoshow

Haluatko tulla myymään tai esittelemään tuotteita tai palveluja tapahtumaan?

Varaa paikkasi kehittyvahamina(at)gmail.com. Paikkamaksu 10 €. Kehittyvä Hamina ry:n jäsenille paikka on ilmainen.

Äänestä Haminan Touhutonttua

Tänä vuonna etsitään ensimmäistä kertaa haminalaista Touhutonttua. Kuka on aktiivinen tekijä ja touhuaa edukseen Haminan puolesta?

Kaikkien ehdotuksen jättäneiden kesken arvotaan 100 euron lahjakortti, voittajan valitsemaan Kehittyvä Hamina ry:n jäsenyritykseen. Touhutontun julkaiseminen ja voittajan arvonta tapahtuu Joulunavaus tapahtumassa Vepan lavalla. Arvontaan osallistuvat keskiviikkoon 21.11. mennessä jätetyt ehdotukset.

Anna äänesi TÄSTÄ LINKISTÄ

Löydät tapahtuman myös Facebookista

Lue koko juttu

Koska minä sanon niin!

Otsikon mukainen vastaus alaisen esittämään kysymykseen saattoi joskus riittää. Mutta maailmalla ovat puhaltaneet jo pitkään uudet tuulet; autoritäärisen johtamisen on todettu olevan vain käskyttämistä ja siten molemmin puolisen kehittymisen suurin este. Tänä päivänä johtamiskulttuurin kultainen kulmakivi löytyy vuorovaikutuksellisuudesta.

Hyvä johtajuus edellyttää nykyään monipuolista itsensä kehittämistä - ja nimenomaan alaisten hyväksi, sillä paras lopputulos syntyy yhteistyönä: johtajan ei tarvitse hallita alaisensa työtä; riittää, että hän on kiinnostunut siitä ja tunnistaa sekä tunnustaa työn tärkeyden kokonaiskuvassa. Mutta pitäisikö johtajan olla kiinnostunut myös alaisensa henkilökohtaisesta elämästä? Vähintäänkin se olisi kohteliasta. Lisäksi se sopivissa määrin edesauttaa mutkatonta vuorovaikutusta sekä välitöntä työpaikkailmapiiriä.

Muutos pelottaa useimpia ihmisiä. Työpaikkamuutos pelottaa lähes kaikkia. Mutta kuinka moni yrityselämän/organisaation muutosprosessi on epäonnistunut siksi, että johto itse ei uskalla muuttua?

Kehity johtajana: https://ekami.fi/johtamisen-erikoisammattitutkinto

Teksti: Pia Puheloinen

Lue koko juttu

Maahanmuuttajataustaisille valmennusta verkossa

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, XAMK, on mukana kehittämässä maahanmuuttajataustaisille korkeakouluopintoihin valmentavaa koulutusta verkkototeutuksena. Hankkeen tavoitteena on luoda mm. yhtenäinen hakumenettely ja se palvelee maahanmuuttajataustaisia eri puolilla Suomea. Verkkovalmennusta on tarkoitus päästä testaamaan käytännössä jo vuoden 2019 kesällä. Valmentajasta valmiiksi -hanke

Lue koko juttu

Ilmoittaudu Elomarkkina kulkueeseen

Elomarkkinat järjestetään Haminassa 9.-11.8.2018. Perinteisen avajaiskulkueen järjestämisestä vastaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa Kehittyvä Hamina ry. RUK:n kentältä klo 17.00 lähtevän avajaiskulkueen reitti kulkee Raatihuoneen kautta Fredrikinkadulle ja kiertää Kauppatorin Puistokadun ja Kaivokadun kautta. Avajaisohjelma alkaa heti kulkueen päätyttyä Kesäpuistossa sijaitsevan Puistotalon terassilla. 

Ilmoita oma yhdistys, seura tai yritys mukaan kulkueeseen 25.7. mennessä TÄSTÄ LINKISTÄ

 

Lue koko juttu

Liity jäseneksi Kehittyvään Haminaan!

Kehittyvä Hamina ry

Kehittyvä Hamina –yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää Haminan elävyyttä ja viihtyisyyttä sekä toimia yritysten ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksien kehittäjänä.


Ota yhteyttä

Kehittyvä Hamina ry
Mervi Visuri, puheenjohtaja
Puhelin 040 536 1867
kehittyvahamina(at)gmail.com

Löydät meidät myös

Tilaa uutiskirje!