Kehittyvä Hamina –yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää Haminan elävyyttä ja viihtyisyyttä sekä toimia yritysten ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksien kehittäjänä.

Unelmana toiveammatti

– Mieluummin töissä kuin sohvalla, toteavat Ilona ja Maria yhteen ääneen. He iloitsevat kaupungin kesätyösetelin myötä saamastaan työrupeamasta Rodnik ry:llä. Molemmat tytöt toimivat lasten kesäkerhon ohjaajina. – Leikitään ja lauletaan ja käydään retkillä, he selventävät työkuvaansa. – Ja vahditaan, he nauravat ja myöntävät, että haastavinta on saada lapset kuuntelemaan ja tottelemaan. – Mutta kyllä he aina lopulta niin tekevät.

TET-työkokemusta molemmat ovat kerryttäneet monipuolisesti muun muassa päiväkodissa, sotilaskodissa ja kukkakaupassa, mutta kesätyönä tämä on Ilonalle ensimmäinen, Maria työskenteli samassa pestissä Rodnik ry:llä jo viime kesänä. – Oli kiva tulla tuttuun ympäristöön ja tuttujen ihmisten pariin, hän sanoo ja lisää samaan hengenvetoon, että ihan yhtä kivaa on tutustua uusiinkin ihmisiin. Kesätyön kestoa, kuuttakymmentä tuntia, tytöt pitävät sopivana. Tulevalle palkalle on selvät suunnitelmat: – Säästöön, ilmoittaa Ilona. – Käyttöön, sanoo Maria, joka suunnittelee uuden puhelimen hankkimista.

Kohti omaa unelmaa

Sekä Maria että Ilona arvostavat Haminaa asuinpaikkana. – Kaikki tarvittava on pyöräilymatkan päässä, he kiittelevät.  – Eikä ole suurkaupungin ruuhkia. Risuja saa huonoksi muuttuneet liikenneyhteydet Haminasta muualle päin Suomea. Vapaa-aikana nuorille neidoille ovat Haminan nuorisopaikoista tutuksi tulleet Jaspis ja nuorisotalo, lisäksi Ilona on mukana jo neljättä vuotta Haminan teatterin harrastusporukassa.

Molemmat tytöt suuntaavat syksyllä Haminan lukioon. – Vähän jännittää, he tunnustavat. Mutta vielä ehtii ottaa rennosti ja nauttia kesästä. Maria aikoo viettää kivoja kesäisiä hetkiä kavereiden kanssa, Ilonan suunnitelmissa on reissut Venäjälle ja Ranskaan. Ja sitten pikkuhiljaa opiskelujen myötä kohti unelma-ammattia. – Oikeastaan tällä hetkellä ainut unelma on, että saisi ammatin, jota kovasti haluaa, tytöt kuvailevat. Marian kohdalla se tarkoittaa lääkärin ammattia, Ilona pohtii vielä usean vaihtoehdon äärellä. Elämä on edessä ja se hymyilee kilpaa kesäisen auringon kanssa.

Teksti: Pia Puheloinen

Liity jäseneksi Kehittyvään Haminaan!

Kehittyvä Hamina ry

Kehittyvä Hamina –yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää Haminan elävyyttä ja viihtyisyyttä sekä toimia yritysten ja yhteisöjen toimintamahdollisuuksien kehittäjänä.


Ota yhteyttä

Kehittyvä Hamina ry
Mervi Visuri, puheenjohtaja
Puhelin 040 536 1867
kehittyvahamina(at)gmail.com

Löydät meidät myös

Tilaa uutiskirje!